mandag 30. august 2010

Deilige rundstykker

Dette er sånn hjemmelagde rundstykker skal smake som!



Jeg smakte de første gang i et bridal shower nå i sommer. Det var tanta mi som hadde laget de og hun hadde fått oppskriften igjen av sin svigermor. Superenkle å lage og synes jeg. Denne oppskriften gir ca 40 rundstykker. Lagde disse til dåpen vi hadde i sommer,men jeg doblet oppskriften... Deige tok jo aldri slutt, trillet og trillet og trillet, men fikk fylt frysen godt opp kan du si :)

Her er oppskriften:
2 pk gjær (jeg brukte tørrgjær)
1 liter vann (lunkent)
150 g margarin (smeltes, og blandes i vannet)
4 ts salt
1500 g hvetemel

Heves til dobbel størrelse. Trilles ut til emner, blir ca 40 stk. Heves igjen. Evt pensle med melk.
225 grader, ca 15 minutter, midt i ovnen.

Utrolig gode med bare smør på eller til en salat. Kan virkelig anbefales!

2 kommentarer:

  1. Hei der =)

    Tok og kopierte denne oppskriften eg, ska lage de ikveld eller imorgen tidli så vi har ferske runstykker te frokosten =)

    Go helg te deg og dine =)

    SvarSlett
  2. Håper du ble fornøyd med de du også!

    SvarSlett