lørdag 18. desember 2010

Mekka og bestilt

Hvor ble kvelden av?? Jeg tenkte jeg skulle få unnagjort litt av julebaksten, men det tok så lang tid å koke inn fudgen at det ble igrunnen bare det jeg fikk lagd. Nå står de til avkjøling. Dette er noe av det beste smågodtet min mann vet, så det blir spennende om han liker disse jeg har lagd. Kjenner selv jeg er litt småkvalm etter all smakingen...


Oppskriften er som følger:

50 g usaltet smør

450 g sukker
3 dl fløte
1 1/2 dl helmelk
3 ss vann (eller smak, f.eks brandy eller kaffe)

Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak.


Her følger tre forslag:
225 g melk- eller kokesjokolade
115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign
115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)

Slik gjør du:

1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.
5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.

6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.

kilde: krem.no

Jeg kjørte den helt plain med vann. Dette er ikke noe en kan gjøre i en fei, for det tok (som nevnt over) veldig lang tid å koke inn massen.Jeg har også vært inne på Nordhjem og kikket litt i kveld :) Der fikk jeg røsket med meg litt. Bildene viser noe av det jeg kjøpte, og de er derfor lånt av Nordhjem! Jeg synes de har et stort og bra utvalg, og så har de ALLTID SALG!!! Og det er jo ikke feil :)Denne skuffen har jeg lyst at storeprinsen skal ha på sitt rom, eller på sin pult (vi må bare får fikset et skrivebord til han først). Har et som må pusses opp litt, men tenker at alle andre i familien vil grøsse når jeg deler mine planer.


Puta ender nok også opp på et gutterom, eller kanskje i loftstua. Gleder meg til pakke i posten og håper den kommer før jul... Har også bestilt disse:                                                 Bildet er lånt fra stonz.no
Disse er fra Stonz og bestilte også fòr til skoene og votter i samme utførelse. Gleder meg også til pakka fra Stonz kommer :) Dette er det minsteprinsen som skal få til jul.

I morgen skal vi på oppdrag: JULETRE :) Det er jo alltid like spennende. Vil jeg klare å finne det største treet som selges der vi pleier å kjøpe? Ikke til min stue altså, men til mamma og pappa. Og hvordan det det arter seg er en helt annen historie. Har mange gode på lager når det gjelder juletre ser dere! Hehehe...

Ha ei god natt!
.

1 kommentar:

 1. Så mye fint du har funnet!!

  Morsomt å høre at også dere har tradisjoner for å ta vare på julepapir ;-)

  Det er gøy å sette sitt preg på pakkene. Selv om det ikke blir kommentert, tror jeg i hvert fall den voksne garde setter pris på det ;-))

  Ønsker deg en fin-fin førjulskveld!

  Klem fra Carina

  SvarSlett